Een nieuwe Berghut

March 4, 2017

Toen de Hells Angels de stad werden uitgewerkt had de Nivon Bergsportgroep Amsterdam (NBA) al het vermoeden dat hun tijd ook gekomen was. Niet dat de toorn van een leren jekkie op een motorfiets hen zou raken, maar wel de nimmer aflatende geldhonger van de Gemeente Amsterdam. De zaken werden versneld toen de buitensportzaak Demmenie aan de Marnixkade failliet ging. Aan het huren door hen van de voormalige school aan de Marnixstraat kwam een einde en daarmee moest ook de houten keet op het achterliggende schoolplein, aan de Marnixkade, verdwijnen. Ten faveure van projectontwikkeling.

 

Die keet was De Berghut van de NBA. Toen De Bijlmer halverwege de jaren 70 ‘af was’ kon de bouwkeet overgenomen worden en een bergsportminnende ambtenaar van de Gemeente Amsterdam zorgde voor een plek in hartje Amsterdam. De achterzijde van het Demmenie-pand werd ingericht als een heuse klimwand. Heel veel (Nivon)bergsporters hebben tegen deze wand geklommen, of hier hun eerste klettersteig oefeningen gedaan. De Berghut had ook de sfeer van een berghut, hout, warm, prettig. Maar dan wel de enige berghut ter wereld onder zeeniveau! Er werden allerlei bergsportgerelateerde activiteiten georganiseerd, maar vooral ook bergsportcursussen gegeven. Een biertje na afloop aan de bar. Uniek!

 

Met een bescheiden afkoopsom voor het verplichte afscheid startte de zoektocht naar een nieuwe plek. De NBA is blij dat er goede afspraken met de NKBV Regio A’dam gemaakt zijn, in goed overleg met- en ondersteuning door het Nivon Centraal Bestuur en Nivon Landelijk Bureau. Nivon heeft nu twee containers gekoppeld aan de bestaande persoonscontainer van de NKBV Regio A’dam, op een terrein midden in het sportveldengebied van Amsterdam Osdorp. Er kan ook geklommen worden. En met de uitbreiding kunnen zowel Nivon als NKBV binnenkort gebruik maken van een prima en unieke cursus- of vergaderlocatie!

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Amblève Ourthe

October 28, 2015

1/1
Please reload

Recent Posts

Monday, January 21, 2019

Tuesday, October 9, 2018

Monday, April 30, 2018

Saturday, March 4, 2017

Wednesday, July 6, 2016

Wednesday, June 29, 2016

Saturday, June 11, 2016

Tuesday, May 3, 2016

Sunday, May 1, 2016

Friday, March 11, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square

Ontvang onze maandelijkse

nieuwsbrief

© 2014-2019 Nivon Bergsportgroep Amsterdam

NBA

        BUZZzzz

NBA

prepare, share

be inspired!

En blijf op de hoogte van wat speelt. Vraag aan via de contactpagina!