NBAMM nieuwe stijl? Nou nee!

December 7, 2015

Begin januari 1981

Knul van 14 stap achter zijn zus aan de Berghut aan de Marnix kade binnen. Hij weet niet echt waarom. Blijkt dat zijn zus op school zit met een blonde knaap die klimt bij het NIVON. En omdat broer en zus ook NIVONers waren, had deze blonde knaap had gezegd dat ze eens langs moest komen. Zus vond klimmen niks, maar ze was wel stiekem smoor op de blonde schoolknaap. En als verlegen bakvis is het altijd een goed idee om je kleine broertje mee te nemen. Het bleek dat de knul van 14 mee ging doen met de “Beginnerscursus”. Hij was eigenlijk te jong, maar omdat hij op 29 januari 15 werd, mocht ie toch meedoen.

 

Winter 2001

Het winterbivak is nog nooit zo beroerd bezocht geweest. Op sterven na dood.

 

Najaar 2001

Roon en knul (inmiddels 35) zitten tijdens het najaarsweekend te denken om het winterbivak een nieuw jasje te geven. Omdat de meeste bergsporters niet vies zijn van een lekker potje oriënteren, ontstaat het idee om het in de vorm van een Mountain Marathon te doen; twee dagen oriënteren met bivakspullen op je rug. Maar dan zonder het rennen.

 

Januari 2002

De eerste NBAMM is een feit. Door de onverwachte slechte weersomstandigheden (veel sneeuw en verijsde paden) wordt het een (achteraf) iconische wedstrijd.

 

Januari 2016 FEEST!

De NBAMM bestaat 12,5 jaar! Omdat deze niet in de zomer wordt gehouden, is dus de winter van 2016 het geschikte tijdstip om dit feest te vieren. Maar er is meer: Knul is in 1981 bij de NBA gekomen, dat is precies 35 jaar geleden. Maar er is nog meer: Knul was in 1981 op 29 januari 15 geworden…dus op 29 januari 2016 blijk knul ineens een hele vent… hij wordt 50!

 

Om deze heugelijke feiten te vieren wordt de NBAMM op een “oude” plek gevierd.

In het plaatje Villers Saint Gertrude ligt de Camping “Grand Bru”. Hier heeft het NBA vele voetsporen liggen. Ik zie mannen in oranje gebreide truien met wijd uitstaande baarden. Klimschoentjes kwamen nog over de enkel, een ATC heette nog een ‘Sticht’ en touwen hadden nog één kleur. En ik zie regen, veel regen. Zoals het vroeger kon regenen in de Ardennen, ach….dat zie je niet meer. Toch is er ook veel gebleven…. bijvoorbeeld de bar op de camping…. en de regen.

 

Kortom: komt allen om het verdriet te verdrinken dat we ouder zijn geworden, maar ook omdat we een heel weekend mooi oriënteringswerk voor ons hebben liggen.

 

Jullie zijn uitgenodigd: NBAMM vrijdag 29 januari t/m zondag 31 januari 2016.

Aan de NBAMM kunnen maximaal 8 koppels meedoen, wees dus niet te laat met aanmelden! Aanmelden bij Ronald ‘Knul’ Lankhof: r.lankhof1966@kpnmail.nl

Please reload

Featured Posts

Amblève Ourthe

October 28, 2015

1/1
Please reload

Recent Posts

Monday, January 21, 2019

Tuesday, October 9, 2018

Monday, April 30, 2018

Saturday, March 4, 2017

Wednesday, July 6, 2016

Wednesday, June 29, 2016

Saturday, June 11, 2016

Tuesday, May 3, 2016

Sunday, May 1, 2016

Friday, March 11, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square

Ontvang onze maandelijkse

nieuwsbrief

© 2014-2019 Nivon Bergsportgroep Amsterdam

NBA

        BUZZzzz

NBA

prepare, share

be inspired!

En blijf op de hoogte van wat speelt. Vraag aan via de contactpagina!